Digitaal fit in 3 maanden

Als je digitaal fit bent, bespaar je als kenniswerker al gauw een paar honderd uur per jaar.

We helpen je met inspirerende live training, een geavanceerd digitaal bijscholingsprogramma en persoonlijke begeleiding op maat.

Wil je eerst vrijblijvend kennismaken met Digitale Fitheid?
Kom langs tijdens één van onze maandelijkse meetups!

Kijk jij voor je werk meer dan 4 uur per dag naar een beeldscherm en voel je je gefrustreerd en overprikkeld?

You’re not alone.

Per jaar (!) zijn de meeste schermwerkers:

  • 240 uur aan het zoeken naar bestanden en/of informatie

  • 40 dagen aan het compenseren wat ze vergeten of kwijt zijn

  • tussen de 40 en 400 uur aan het prutsen met hun computer

De Digitale Fitheid Academie helpt je graag om deze cijfers flink naar beneden te schroeven aan de hand van leergangen en trainingen op maat, waarbij intensieve begeleiding en samen leren centraal staan.

Hoe digitaal fit ben jij?

Tevreden en digitaal fitter

Deelnemers over de leergang

“Dingen die ik eerst als corvee beschouwde, ervaar ik nu als werkplezier, omdat ik creativiteit kan toepassen in het efficiënter maken van mijn dagelijkse werk.”

Jeroen van de Ven

“Tof en vooral heel inspirerend om ermee aan de slag te gaan. Ik heb veel geleerd om mijn werk echt makkelijker en beter te maken. Dit moeten meer mensen weten. Echt.”

Janny Brusselers

“De leergang heeft me zoveel mogelijkheden en perspectieven gegeven, dat ik nu weet: het komt wel goed. Het kan zoveel beter en vrolijker, en dan kun je ook veel meer bereiken met elkaar. Ik zie alleen maar enthousiaste collega’s om me heen. Ga het gewoon doen!” -

Tony Groenendijk

“Het heeft me overzicht en rust gebracht. Ik heb het gevoel dat ik mijn workflow onder controle heb. Elke organisatie moet mensen hier naartoe sturen, zodat ze leren hoe je heel handig en slim documenten en informatie opslaat zodat jijzelf en anderen het makkelijk kunnen terugvinden.”

Lisette Strijker

“It’s hard to make a difference if you can’t find your keys”

Wist je dat… verworven kennis en informatie niet direct tot je beschikking hebben één van de grootste beperkingen vormt in je werk en je ontwikkeling?

De 5 Pijlers

Digitale Fitheid werkt met een framework dat bestaat uit 5 pijlers. Afhankelijk van je rol, je functie en je verantwoordelijkheid zal de ene voor jou relevanter zijn dan de andere. Ze zijn niet volgordelijk, maar hangen wél nauw samen.

  • De digitale context waarbinnen je leeft en werkt.

    Wat vraagt de verregaande digitalisering van onze houding en ons gedrag, op individueel én op organisatieniveau? De digitale werkwerkelijkheid van kenniswerkers vraagt om nieuwe uitgangspunten op het gebied van organiseren.

  • De omstandigheden waaronder je met je digitale werkgereedschap werkt, alleen en met anderen.

    Als kenniswerker krijg je dagelijks te maken met een enorme stroom aan informatie, die vervolgens moet worden gefilterd, geordend en toegankelijk worden gemaakt. Hoe zorg je ervoor dat alles veilig staat waar het moet staan en beschikbaar is voor anderen?

  • De vaardigheden en skills waarmee je je digitale apparaten bedient.

    Ondanks de komst van IT en automatisering zijn we drukker dan ooit. Een reden? We beheersen ons digitale werkgereedschap vaak niet. Als we onze computer beter leren kennen en gebruiken, levert dat ontzettend veel tijd en ruimte op.

  • De manier waarop je jouw kennis en informatie verzamelt, organiseert, analyseert, opslaat en vervolgens weer deelt.

    Door recente technologische verbeteringen zijn er in een rap tempo uiterst krachtige en simpele pkm-tools bijgekomen, die het werken met informatie makkelijker en krachtiger maken dan ooit. PKM is wat ons betreft dé oplossing voor veel slagkracht-vraagstukken van moderne organisaties.

  • De manier waarop je technologie inzet als hefboom voor jouw persoonlijke ontwikkeling en groei.

    Als mens streven we naar een gezonder, gelukkiger en effectiever leven. Technologie kan daarbij een grote rol spelen, bijvoorbeeld door te fungeren als een ‘second brain’, dat je helpt om data te verzamelen en inzicht te vergaren in hoe jij letterlijk en figuurlijk ‘werkt’.

Over Stichting Digitale Fitheid

Stichting Digitale Fitheid concentreert zich op het vraagstuk dat minimaal 5 miljoen kennis- en schermwerkers bezighoudt: hoe komt het dat de apparaten die ons leven makkelijker, sneller en leuker hadden moeten maken, het tegenovergestelde effect hebben? We maken ons hard om dit vraagstuk landelijk op de maatschappelijke agenda van organisaties en bedrijven te krijgen. Want ons werk is stuk. And we need to fix it.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van events, inzichten, tips en trics